Irland del 2: Sligo

Etter en opplevelsesrik dag i Dublin var tiden inne for å reise videre til Sligo, for å ri i fem dager! Sligo ligger nord i Irland, tok 3 timer med tog.

Hadde ikke klart meg bra uten iPoden på den turen. Fint landskap, da!

Var fremme utpå ettermiddagen, og ble plukka opp av en fra ridesenteret. Han ble forsåvidt sjåføren vår resten av uka 😉 service ass. Ridesenteret heter Island View Riding Stables, og vi ble innlosjert på et koselig B&B som var nærmeste nabo til stallen!

Utsikten fra rommet mitt. Jeg klaget ikke ^

Vi red Søndag, Mandag, Tirsdag, Onsdag og Torsdag! Søndagen begynte vi med en time på banen, før vi hadde lunsj og dro så ut på den første lange rideturen. Red 5,5 timer tilsammen den første dagen, og fikk mange heerlige galopper på stranda! Fikk en sprek hest, og det gikk til tider FORT! Kjempegøy.

Flapjack og meg, hesten jeg hadde de første dagene. Sprekis!

Pappa og Kitty. Som venninna mi sa; “stor hest til stor mann!” 😉

Klare for tur!

Her hadde vi pause, ridesenteret hadde hester som gikk på beite der ute 🙂

Kveldene der borte dro vi ned til landsbyen Grange, tok ca 40 min å gå fra ridesenteret. Meen siden vi hadde sjåfør, slapp vi å gå hvis vi (les: jeg) ikke gadd. ;D Hadde jo ikke internett på rommet, så jeg gjorde meg kjent med filmutleie i Irland lol.

Utenfor SuperValu, supermarkedet nede i byen :)
Utenfor SuperValu, supermarkedet nede i byen 🙂

Idyllisk landsby. Love it!

Mandagen red vi langt, på strendene, i skogen og ut på ei øy som familien eide og som de hadde bodd på i 60-årene. Gikk hester rundt og beita, og var ruiner av hus der 🙂

Litt regn den dagen, men PYTT!

LOVEIT!

Var forresten et veldig fint ridesenter, der de i tillegg til hestene hadde gjess, høner, katter og verdens skjønneste hund med skadet labb 🙂

Så utrolig skjønn!

Ved inngangen til senteret. Verdens søteste gressklipper?:D

Resten av dagene red vi i variert terreng, både på grusvei,  i skogen og på stranda. Som regel litt av alt hver dag! Red forskjellige hester, jeg hadde 3 forskjellige. Flotte, snille hester alle sammen!

Torsdag red vi ganske mye på vei, ned til en liten søt havnelandsby der vi slapp hestene i en innhenging og rastet. Kjempefin tur, utrlolig idyllisk liten by! Jeg vil bo i Irland, hehe.

Væskepåfyll med 7up Free 😉

Pappa og Bobbels ble gode venner ;D
Vassing i vannet!
Vassing i havet ^^

Ute på øya

Her er vi ute i skogen!

Onsdagen red vi kun ca 3 timer, så da så jeg og pappa vårt snitt til å besøke selve byen Sligo. Vi skulle liksom ta buss, men den kom aldri.. haha. Heldigvis skulle stalleieren ned til byen, så vi fikk skyss 🙂

Reegna den dagen. Jeg gikk i min nye genser fra ridesenteret, sitter i den nå og. Den er digg, og varm!

Sligo skulle liksom være en “tiny town”, men jeg syns de hadde mye der jeg, hehe. Til og med to kjøpesenter. Jeg stakk innom HMV og kjøpte LOST sesong 2 (jeg er hekta) og South Park sesong 6! Måtte jo sørge for underholdning på kveldene 😉

Dette er i Grange igjen, den lokale puben/restauranten. Var der stort sett hver kveld, pappa ville ha Guinness 😀 en dag red vi hit og spiste lunsj og.

Ellers besto som sagt dagene av hest og ridning..

Endeløse strender!

Opp i "fjellet"

Opp i "fjellet"

Gressepauser..

Pauser for oss og..

Ridning i skogen..

Ridning i skogen..

Og litt kosikos med de andre dyrene på senteret 😀

Hadde noen fantastiske dager der, både jeg og pappa kooste oss! Synes det er kjempekult at vi har en felles interesse sånn 🙂 Vi bestilte turen vår gjennom det svenske firmaet Hästsportresor, fornøyd med det! Men det går også an å bestille selv, booke seg inn for et selvbestemt antall dager osv. Vi snuser på å gjøre det neste år – begge to vil tilbake nemlig! 😀 Om det skulle friste med rideferie i utlandet, så kan jeg iallefall uten tvil anbefale Island View Riding Stables!

Vi dro fra Sligo og tilbake til Dublin Fredag 21, og hadde den fredagen + Lørdag i Dublin. Det forteller jeg om i neste innlegg 🙂

Advertisements

2 Responses to “Irland del 2: Sligo”

  1. Åååååh, dagene i sligo så kjempekoselig uuut ♥ Av og til syns jeg det er ganske kjipt å være allergisk mot hest 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: