I <3 Thailand

Heisan sveisan. Nå har jeg endelig ork og tid til å skrive litt igjen! Er jo i Thailand nå, og jeg tror de fleste skjønner at da prioriterer man ikke å sitte på PC’en for å skrive. Hehe. Iallefall, har det helt herlig! Den 10 og en halv time lange flyturen fra Oslo – Bangkok gikk overraskende fort. Jeg sov ingenting, siden flyet gikk 1330 og det rett og slett føltes plent umulig å skulle legge seg å sove klokka 17 18. Så jeg priser meg lykkelig for Thai Airways sitt underholdningssystem der alle flysetene hadde egne TVskjermer med masse filmer, program, musikk osv. Vi landet i Bangkok ca 0630 lokal tid (altså 0030 hjemme) og utover dagen var jeg riiimelig trøtt..  Skulle “teste” senga, og endte med å ta en powernap en times tid før jeg ble vekket. Jeg sov jævlig godt den natta!! Hotellet vårt, Casa Del Mare, er kjempefint og nært stranda. Selve hotellet føles veldig “eksotisk” i forhold til typiske “blikkboks”- hotell, bl. a er det et rett ved siden av her som bare er gult og høyt og ser ufattelig sterilt ut 😛 her er det palmer, fine bad, balkong m/ sofa osv. Og gekkoer på veggene! Ja, ikke inne, da. Men jeg har et lite håp om å få en på besøk inne på rommet. Jeg synes de er søte!

Rigge seg til på flyet..

 

SO LONG, NORGE!

 

Endelig inn over Bangkok!

 

Bassengområdet på hotellet. For flere bilder, besøk gjerne hjemmesiden http://www.casadelmareresort.com. Det ser virkelig ut som på bildene!

Byen vi er i, Hua Hin, er fantastisk! Føles veldig “ordentlig” thailandsk (not that I should know) samtidig som vestlige kulturer har tydelig påvirkning. Det spilles julesanger overalt og hele Market Village (shoppingsenteret her) er pyntet med lys og glitter så man skulle tro man var i USA. Det er skikkelig sært, det er ca 30 grader her og såklart null snø, også går man rundt og får høre julesanger! Har ikke julefølelse i det hele tatt, naturlig nok, men det er egentlig greit. Tror det hadde vært innmari mye verre om jeg hadde hatt julestemning og hjemlengsel til snø og minusgrader 😉 Som alltid med et nytt land, føles alt veldig nytt og spennende. Jeg prøvde å sove i bilen fra flyplassen i Bangkok og til hotellet i Hua Hin (ca 3t tur) men endte med å tvinge meg selv til å holde øynene åpne pga det var så mye å se! Det er forresten 7-eleven overalt her, hehe. Noen andre ting jeg la merke til var at politiet gikk rundt med våpen! Det har jeg jo sett i flere andre land og, men allikevel er det ganske forskjellig fra trygge lille Norge. I tillegg har visst folk et rimelig avslappet forhold til trafikksikkerhet. VELDIG mange kjører MC uten hjelm, jeg har sett jenter som har sittet bakpå og fiksa håret sitt, ei som så ut som hun sov, og på en MC sto det en liten unge mellom føreren og rattet! Og dette i full fart på hovedveien. Hehe, jada. Skulle likt å sett noe sånt på gatene i Norge 😛 I tillegg har vi jo disse tuk-tukene – taxiene, altså. De kjører rimelig fort de og, og belter? Nope. Men de er jævlig morsomme å kjøre med! Så koster det omtrent 15-20kr for en tur, avhengig av hvor man skal, såklart. Men tror ikke vi har betalt særlig mye mer. Taxiprisene i Norge kommer til å få meg til å grine heretter!

Setru

Sentrumsgate i Hua Hin

 

Det stoore juletet utenfor Market Village

 

Også utenfor Market Village. Det er koselig, da!

Speaking of priser – ja, det ER virkelig billig her! Vi kjøpte 2 flasker vann, 1 flaske Pepsi Max og en tannbørste på 7-eleven, og det ble 14 NOK tilsammen. Hallo!!! Hjemme koster ei Pepsi Max 26 kroner der, liksom. Røyk koster vel en 5-10kr, avhengig av merke.. Det meste er rett og slett veldig mye lavere i pris enn hjemme, noe som er naturlig med tanke på lønnsnivå osv., men allikevel tar jeg meg selv i å gå rundt og måpe og si “herregud, det koste jo ingenteng!” 20 ganger om dagen. Dette er 4 dagen vi er her, og jeg synes vi har fått gjort masse! Første dagen var naturlig nok rimelig lite aktiv, med tanke på jetlag, men fikk en tur inn til sentrum og kjøpesenteret Market Village. Det er forresten ganske stort! Jeg hadde lest om det på internett, og sett for meg en Tesco Lotus (tilsvarende Obs! omtrent, her hjemme), en kino og et par klesbutikker. Hehe, et “par”, ja. Litt mer enn det! De selger MASSE bling her, forresten.. Klokker, smykker, hårpynt, alt mulig! Ikke at jeg klager, I loove bling. Ting er også veldig “søte” her, noe som også passer meg bra! Har allerede rukket å shoppa litt.. men jeg sparer mesteparten av pengene til vi skal inn til Bangkok, så får jeg se hva jeg har igjen etter det. Det er iallefall nok å bruke dem på her! Hadde ikke forventet så stort shoppingtilbud her, men jeg synes det er bra, jeg! Her er iallefall det jeg har handla hittil:

Skrivebok, penner og lommebok

 

Hårbøyler!

Ellers har vi såklart vært på stranda, som seg hør og bør når man ferierer i et varmt land. Stranda er kjempefin, og det er utroolig deilig å ligge rett ut med lydbok på øret. Det kryr av gateselgere der, da (jeg kjøpte en DVD til 20 NOK LOL), men de er ikke spesielt plagsomme, egentlig. I tillegg kan man få manikyr, pedikyr, massasje, rastafletter.. masse! Selges mat og drikke også, såklart. Og det beste: de leier ut hester! Jeg og pappa tok oss en ridetur forleden dag, og det var rett og slett helt HERLIG! Hesten jeg red var kjempegrei og vanvittig lett å styre. Ble litt gira iblandt, men var bare å lene seg litt tilbake, så ble tempoet roligere. Ikke for det, jeg nøt virkelig å ri i full gallopp bortover stranda! Det er noe jeg garantert kommer til å gjøre flere ganger iløpet av tida jeg er her. Er man på ferie, så er man på ferie! Neste ridetur planlegges imorgen!

Blurry bilde, men regner med dere fatter poenget. Love it!!

 Idag har vi hatt den mest interressante dagen hittil. Vi meldte oss på en guida tur igår, og idag ble vi henta halv ni på hotellet for å gjennomføre turen! Vi kjørte til området Petchaburi, der vi først og fremst besøkte en liten landsby og fikk se inni et thailandsk hus. Var utrolig interressant, og veldig annerledes enn hjemme. Vi fikk besøke en arbeidsfarm, se rismarker, kaninfarm – rett og slett dagliglivet til lokale! Alle smilte og var hyggelige – alle virker så glade og “rolige” her, selv om de ikke har på langt nær alt vi har av materialistiske saker og ting. Vi fikk også se hvordan man lager en tradisjonell thailandsk kake – ikke spør hva den heter, for jeg har ikke sjangs til å skrive det. Hehe. Iallefall, den lages av en noe spesiell frukt – vi fikk være med på prosessen, og endte opp med en hel pose full av kaker. Ser ut som små muffins, men lukter frukt! Høydepunktet var vel kanskje da vi besøkte en barneskole! Ungene der var helt vanvittig skjønne, og de spilte både blokkfløyte og danset for oss. Først thailandsk dans, så skulle de danse “european style”, de ble skikkelig livlige på sistnevnte 😉 utrolig gøy! Fikk bare lyst å flytte til Thailand og bli lærer på en skole LOL. Kjempeinterressant dag, var veldig givende å få se hvordan det “virkelige” Thailand er. Strender og hotell er bra, men jeg vil se det “virkelige” livet også, kall meg kulturnerd 😀 Veldig fornøyd med guidingen også, lærte masse! I tillegg hadde vi egen kameramann 😛 hehe, ble filma og greier, hele dagen, så ble nesten som en dokumentar. Filmen har vi kjøpt, så det blir et veldig fint minne!

Landsbyhus

 

Noen av de skjønne skoleungene som danser. Sjekk de to guttene til høyre, haha! Dritkule!

Så alt i alt, jeg STORkoser meg. Er seriøst nesten forelsket i Hua Hin, etter fire dager her! Vinner jeg i lotto blir det huskjøp neste, hehe. Skal se om jeg får oppdatert litt oftere, så jeg slipper slike “sprengoppdateringer” som dette, men kan ikke love noe. So little time, so much to do! Gleder meg til resten av ferien! -Flere chilledager ved stranda -Flere fantastiske rideturer -Storbytur; Bangkok! -Prøve thaimassasje -Få sinnsykt funky negler hos en negledesigner (de er dritflinke her, ser det ut til!) -Ri på elefanter -Besøke tempel, togstasjonen osv -Mere shopping 😉 -Nattmarkedet Jess.. tenk at jeg for noen uker siden tenkte at jeg heller ville være hjemme med hvit jul (akutt anfall av julestemn- ing). LOL! I’m having the time of my life! Norge kan vente 😀

(Forresten så har jeg tatt en million trillion bilder allerede, og naturlig nok kommer bare få av dem ut her. Regner med jeg kommer til å slenge hele haugen ut på Facebook etterhvert, så de som har meg der, får bare følge med om de vil se mer!)

Advertisements

6 Responses to “I <3 Thailand”

 1. Så UTROLIG gøy å lese! Bare 3 dager til vi reiser nedover til nabobyen Cha am – kommer sikkert til å titte innom Hua Hin i løpet av ukene vi skal være der også 🙂

  Gleder meg gleder meg gleder meg – enda mer etter å ha lest dette! Haha, og for en fantastisk julefeiring 😉 Hihi – gleder meg til å se det på nært hold!

  hvor lenge skal du være der?

  • Fint at du likte å lese det! 😀 vi kjørte gjennom Cha Am igår, ser veldig fint ut der og. Regner med vi tar oss en tur bortover en av dagene 😉

   Jeg skal være her til neste lørdag 🙂

 2. Uuh sku gjedd masse førr å forn tel varmare strøk nu 🙂 I dag va det faktisk 6- ute her på Ainnes + vind. Iskaldt! Du får kose dæ masse 🙂

 3. Ser utrolig digg ut!! 😀
  Nå fikk selv jeg lyst til å dra dit, og jeg er megaskeptisk til nye land xD

  Og den boka du kjøpte med “I am princess” var bare sykt søt! XD

  • næh, må ikke være skeptisk ;D er jo så gøy å oppleve nye land! 😀 hehe, du får dra hit så fort du klarer, kan iallefall trygt anbefales 😉

   haha, jeg vet! ikke like stødig engelsk her alltid 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: